Ring oss på 036 - 150 037 eller skriv ett mail till info@vatternbygg.se
Vättern Bygg

Fönsterbyte


Fönsterbyte i Nässjö, Bankeryd, Vaggeryd och Jönköping.

Om du upplever att du har ett kallras är det kanske dags för ett fönsterbyte. Vilka fönster du ska välja beror på både din budget och hur ditt hus ser ut. Om det är ett trähus behåller du stilen med träfönster, medan aluminiumfönster kan göra sig bättre på ett modernt stenhus. 

Vi hjälper dig också att identifiera dina behov och hitta rätt fönsterlösning för just ditt hus. Det är inte alltid ett fönsterbyte är den bästa lösningen, ibland blir fönstren som nya med en fönsterrenovering.
Låt oss på Vättern Bygg i Nässjö, Bankeryd, Vaggeryd och Jönköping hjälpa dig med dina fönster,

Träfönster

Trä är alltid ett vackert naturmaterial som går att måla i alla färger. Träfönster är också ofta ett prisvärt alternativ vid fönsterbyte. Att välja träfönster kan också vara lönsamt i längden, då dina utslitna träfönster kan bli som nya med hjälp av en fönsterrenovering. Du behöver alltså inte slänga eller byta ut dina träfönster när du väl köpt dem. Däremot kräver träfönster ett visst underhåll, eftersom de med jämna mellanrum behöver målas om.

PVC-fönster

Ett billigt alternativ till träfönster vid fönsterbyte är PVC-fönster. De står emot väder och vind och ger god isolering. Den största fördelen med PVC-fönster är att de är i stort sett underhållsfria. Dessa fönster är däremot svåra att måla om, varför du inte kan byta färg på dem. Hör med oss om det passar till din bostad och att den modell du söker finns.

Aluminiumfönster

Har du däremot ett modernt hus kan aluminiumfönster vara en stilmässig fullträff vid fönsterbyte. Aluminiumfönster är förvisso ett dyrare alternativ än PVC- och träfönster, men de håller betydligt länge. Precis som PVC-fönster tål också de mycket regn, ger god isolering och är i stort sett underhållsfria. Även dessa kan vara svåra att måla om och kanske inte passar för alla slags hus.

Det gäller alltså att identifiera vad som är rätt alternativ för just ditt fönsterbyte eller fönsterrenovering. Ska du byta fönster hjälper vi dig givetvis att välja rätt fönster utifrån dina behov. Du är alltid välkommen att kontakta oss för en konsultation runt om i Nässjö, Bankeryd, Vaggeryd och Jönköping.

Följ oss på sociala medier!