Ring oss på 036 - 150 037 eller skriv ett mail till info@vatternbygg.se
Vättern Bygg

Stensättning


Stensättning i Nässjö, Bankeryd, Vaggeryd och Jönköping

Stensättning är ett hantverk med en otroligt lång historia och många traditioner. I dag är det dock vanligt att använda stensättning för att skapa vackra miljöer i trädgårdar och för att bygga elegantare uppfarter och uteplatser. Vissa vill även ha sten inomhus.

För att stensättningen ska hålla i många år krävs det dock ett väl utfört markarbete innan. Om bilar ska köra på stenen eller om tunga möbler ska stå på dem är det särskilt viktigt eftersom det utsätter stensättningen för tryck och belastning. Det är därtill viktigt att ta hänsyn till vattenavrinning vid stensättning för att det ska hålla sig fint och fräscht.

En stensättning utomhus kan vi dock inte göra året om. Men vi kan hjälpa dig med planeringen när som helst under året. Så snart tjälen sedan går ur marken kan vi börja med projektet. Vi hjälper dig med hela processen från planering till markarbete och stensättning för ett slutresultatet som uppfyller dina önskemål. Vi finns i Nässjö, Bankeryd, Vaggeryd och Jönköping.

Välj rätt material

Många föredrar stensättning framför asfalt och grus för att det ger en prydligare och vackrare utemiljö där själva stenen blir en dekoration. En elegant stensättning ökar inte bara trivseln, utan höjer även värdet på din fastighet.

När du ska välja material till din stensättning finns det en rad saker att ta hänsyn till. Det ska bland annat matcha din husfasad och din närmiljö både i struktur och färg. Sedan måste du även ta ställning till vad du har för budget samt vilket material som lämpar sig i ditt specifika fall. Vi på Vättern Bygg har öga för detaljer och hjälper dig gärna från början till slut. Du hittar oss i Nässjö, Bankeryd, Vaggeryd och Jönköping.

De vanligaste materialen är stenplattor, kullersten, gatsten, tegel och betong. Betong är ett relativt billigt alternativ som även är beständigt och funktionellt. Natursten finns istället i flera nyanser och har fördelen att det blir vackrare med åren.

Vi hjälper dock gärna till och guidar dig i alla val inför stensättningen. Du hittar oss i Nässjö, Bankeryd, Vaggeryd och Jönköping.

Följ oss på sociala medier!